Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Fouten gemeente bij aanvraag reguliere bouwvergunning
Naam: Kees (datum: 24-05-2008 12:27)

Voor een nieuw te bouwen bedrijfpand hebben wij een bouwvergunning en een milieuvergunning aangevraagt. De gemeente heeft het plan gecontroleerd en het voldoet aan het bestemmingsplan, de bouwverordening is ook akkoord bevonden net als de welstand. Ook is er een milieuvergunning aangevraagt en inmiddels is de eerste termijn voorbij. De tweede termijn loopt in juni af, de bouwvergunning die is aangehouden tot deze tweede termijn van deze milieuvergunning voorbij is, wordt dan definitief. Nu heeft de gemeente een fout gemaakt en vergeten de tweede bedrijfwoning mee te tellen bij de oppervlakte van het verbaal bouwblok en zeggen ze dat er nu een bouwblok vergroting nodig is. Kan ik de gemeente aansprakelijk stellen voor de extra kosten die deze fout en dus vertraging oplevert? De reguliere bouwvergunning is al op 10 december 2007 aangevraagt.
Reageer
Re: Fouten gemeente bij aanvraag reguliere bouwvergunning
Naam:
Wim (datum: 25-05-2008 12:11)

Welke gemeente is dat? Het kan van belang zijn om na te gaan of er nog wel een milieuvergunning nodig is. Sinds 1 januari 2008 is het systeem van de Wet milieubeheer ingrijpend gewijzigd en geldt de milieuvergunningplicht in principe alleen nog voor IPPC-bedrijven.

Als er geen milieuvergunning nodig is, dan geldt de eerdere aanhoudingsgrond niet meer vanaf 1 januari 2008.
Re: Fouten gemeente bij aanvraag reguliere bouwvergunning
Naam:
J. Bolte , van Yacht (datum: 25-05-2008 14:00)

Wanneer de aanhouding goed gebruikt is (zie vorige post), dan heeft de gemeente nog geen besluit genomen op de aanvraag.

Er is dus nog geen bouwvergunning... Wanneer ze voordat ze een besluit nemen tot de conclusie komen dat er verkeerd is getoetst, kunnen ze altijd her-toetsen, en hun besluit op de nieuwe toets baseren.

Zo te horen is dat in uw geval gebeurd.

Op dat moment hebt u een aanvraag welke niet in het BP past, dient er een vrijstelling overwogen te worden en vervallen de termijnen voor afhandeling.


J>
Re: Fouten gemeente bij aanvraag reguliere bouwvergunning
Naam:
Kees (datum: 26-05-2008 21:14)

Het betreft een viskwekerij met een recirculatiesysteem. Bij het bedrijf wordt ook vloeibare zuurstof (pgs 9) opgeslagen (30.000 liter) Het water wordt intern zo veel mogelijk gezuiverd en het restant wordt op het gemeentelijk riool geloosd.
Elektriciteit: grootverbruik 1.6 miljoen kWh/jaar
Re: Fouten gemeente bij aanvraag reguliere bouwvergunning
Naam:
J. Bolte , van Yacht (datum: 27-05-2008 07:37)

De zaken tellen alleen mee bij de milieuvergunning, de bouwaanvraag heeft andere toetsingsgronden.

Wanneer de gemeente constateert dat er maar 1 bedrijfswoning per bouwblok of gedeelte daarvan geplaatst mag worden, moet daar een oplossing voor worden gezocht.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl