Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: bouwaanvraag strijdig met bestemmingsplan
Naam: A vd G (datum: 31-01-2008 00:09)

Mij is in 1993 een vergunning verleend voor het plaatsen van een aanbouw en carport. Nu blijkt dat dat destijds 'strijdig was met het bestemmingsplan' ; een deel bevond zich op perceelgedeelte met bestemming voortuin. Er is geen vrijstelling verleend edoch een gewonen vergunning.
Nu ik echter wil verbouwen (die carport) stelt men (Den Bosch heeft Rosmalen ge-annexeerd)dat men kennelijk destijds heeft 'zitten suffen/slapen' en weigert men deze verbouwing op grond van datzelfde bestemmingsplan van destijds (wat nu al 25 jaar oud blijkt)
Heb ik een poot om op te staan of ?
Reageer
Re: bouwaanvraag strijdig met bestemmingsplan
Naam:
Pieter (datum: 31-01-2008 09:34)

Een bouwvergunning is van kracht tot het bouwwerk waar deze voor is verleend, is gebouwd. Als u nu een bouwaanvraag heeft ingedient voor het vergroten/verbouwen van de carport moet de gemeente bekijken of zij vrijstelling willen verlenen op het bestemmingsplan, dit ongeacht of er voor het eerdere bouwplan wel of geen vrijstelling is verleend. Als zij inderdaad niet willen meewerken, zullen zij de bouwvergunning weigeren. U kunt dan binnen 6 weken bezwaar maken.
Re: bouwaanvraag strijdig met bestemmingsplan
Naam:
A vd G (datum: 31-01-2008 22:00)

Uiteraard begrijp ik dat ook. Maar waar het mij om gaat is als ik een bestaand bouwwerk wil verbouwen (niet vergroten) dan kan toch niet de reden van afwijzen zijn dat men 15 jaar geleden toegestaan heeft dat er strijdigheid met een bestemmingsplan is ontstaan ? Dan wordt het toch een lucratief subjectief iets dat bestemmingsplan : ene moment vergunning zonder vrijstelling bij een enorme verbouwing om vervolgens nu met hetzelfde bestemmingsplan een kleine verbouwing af te wijzen en zelfs niet mee te willen werken aan vrijstellingsprocedure.
Re: bouwaanvraag strijdig met bestemmingsplan
Naam:
Niels (datum: 01-02-2008 12:19)

Tja zo werkt het helaas. Je kan wel kijken of je de carport kan wijzigen binnen de vergunningsvrije regelingen. We hebben wel eens een luifel willen inkorten, die niet op het bestemmingsplan was ingetekend (fout gemeente) Vervolgens heb je een hele art 19 procedure nodig voor een mini verbouwing. Dan kunnen kan het zo zijn dat dit niet wordt verleend. En dus geen vergunning. Vergissingen in het verleden kan men geen rekening mee houden, beleid of inzichten kunnen immers wijzigen. Dat Nederland regelland
Re: bouwaanvraag strijdig met bestemmingsplan
Naam:
Paul (datum: 03-02-2008 22:57)

In zulk soort gevallen is het interessant om na te gaan wat in de overgangsbepalingen van het bestemmingsplan staat. Soms is het op basis van die overgangsbepalingen mogelijk een bouwvergunning te verlenen voor het verbouwen (en soms ook nog voor het vergroten) van een bijgebouw waarvoor in het verleden feitelijk ten onrechte een bouwvergunning is verleend.

Dit is bijvoorbeeld het geval als in de overgangsbepalingen van het bestemmingsplan staat: "een bouwwerk dat op het tijdstip van het ter inzage leggen van het ontwerp van het plan bestond of nadien legaal is gebouwd en afwijkt van het plan mag, mits de bestaande afwijkingen naar hun aard niet worden vergroot, met vrijstelling van burgemeester en wethouders met 10 % worden vergroot". Zie o.a. uitspraak rechtbank Maastricht van 11 september 2003. Te vinden op rechtspraak.nl (LJN AL7605).
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl