Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: legalisatie zwembad
Naam: Frans (datum: 31-10-2007 15:27)

in mei 07 is door een ambtenaar van de afdeling bouwen geconstateerd dat ik een zwembad aan het aanleggen was waarvoor geen vergunning was afgegeven en dat bovendien de schutting erom heen ruim 1 mtr buiten de lijn van de voorgevel was geplaatst. Hij adviseerde de werkzaamheden onmiddellijk stil te leggen en zou binnen 1 week mij wat laten weten. Hij vond de schutting niet storend omdat deze aansluit bij de stijl van het huis. Na 6 weken niets gehoord te hebben heb ik zelf maar met de afd. bouwen gebeld en werd doorverwezen naar de afdeling juridische zaken. De betreffende medewerker adviseerde mij om een reguliere bouwvergunning aan te vragen met zowel de schutting als het zwembad achter de lijn van de voorgevel. De bouwvergunning is in behandeling genomen als "legaliseren zwembad". Er zijn ruim 12 weken verstreken sindsdien, dus neem ik aan dat ik zonder de vereiste vergunning het zwembad alsnog kan aanleggen. Kan dat op dezelfde plek waar het oorspronkelijk lag, omdat er sprake is van legalisatie, ofwel goedkeuring van de bestaande situatie? Volgens een medewerker van de afdeling bouwen geldt de termijn van 12 weken niet, omdat het plaatsen van een zwembad in strijd zou zijn met het bestemmingsplan?
Reageer
Re: legalisatie zwembad
Naam:
pino (datum: 31-10-2007 15:53)

Als het plan in streid is met het bestemmingsplan zijn de 12 weken inderdaad niet van toepassing
Re: legalisatie zwembad
Naam:
Ben (datum: 31-10-2007 20:31)

Is het niet zo dat in die 12 weken ook het toetsen aan bestemmingsplan zit, op het moment van indienen moet gemeente binnen 4 weken laten weten of alle bescheiden aanwezig zijn, normaliter moet daan toets bestemmingsplan gebeurt zijn !
Re: legalisatie zwembad
Naam:
Paul (datum: 31-10-2007 22:15)

Burgemeester en wethouders moeten altijd binnen de wettelijke termijn beslissen op een bouwaanvraag. Voor een reguliere bouwaanvraag is dit meestal 12 weken.

Als het bouwplan in overeenstemming is met het geldende bestemmingsplan dan is de consequentie van niet tijdig beslissen: er is een bouwvergunning van rechtswege ontstaan (de zogenaamde "fictieve bouwvergunning").

Als het bouwplan in strijd is met het geldende bestemmingsplan dan is de consequentie van niet tijdig beslissen: fictieve weigering met mogelijkheid van bezwaar en het aanvragen van een voorlopige voorziening bij de rechtbank.

P.S. De aanvullingstermijn van vier weken staat sinds 1 april jl. niet meer in de Woningwet (artikel 47 is toen vervallen). Nu geldt hiervoor de regeling uit de Algemene wet bestuursrecht (artikel 4:8).
Re: legalisatie zwembad
Naam:
jansadvies (datum: 01-11-2007 11:59)

Als je na het mondelinge advies tot stillegging niets gehoord hebt van de gemeente is er ook geen bouwstop. Dit moet altijd worden bekrachtigt middels een besluit.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl