Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: schutting gebruikt als schuur
Naam: hjo (datum: 01-03-2007 14:14)

Mogen onze buren de schutting op de erfscheiding gebruiken als achterkant van hun schuurtje? En wel zodanig dat van onze kant het aanzien van de schutting veranderd?
Ze hebben namelijk (zonder overleg en net toen we een paar dagen weg waren!) bovenop de schutting een golfplatendakje gemaakt en het verder aan hun eigen kant dichtgetimmerd. Echter aan onze kant was het geen gezicht, omdat we tegen de golfplaten en spijkers aankeken. Als oplossing hebben zij er aan onze zijde van de schutting een plank voor getimmerd, zodat we niet meer tegen de golfplaten aankeken. We hadden de schutting gezamelijk nog geen maand ervoor gezet. Om geen onenigheid te krijgen hebben we er eerst niet al te veel van gezegd, maar het stoort ons wel.
Mag dit zo maar?
Reageer
Re: schutting gebruikt als schuur
Naam:
Richard Bluemink (datum: 01-03-2007 14:21)

Begrijp ik het goed dat nu ook de afwatering van het schuurtje op uw perceel is?
En komen de golfplaten over de perceelsgrens?
Re: schutting gebruikt als schuur
Naam:
hjo (datum: 01-03-2007 14:28)

het water loopt bij hen zelf op het erf. De platen komen, net totaan de schuttingplanken aan onze kant. De "ter afwerking" aangebrachte planken komen wel tot onze kant. Aan onze kant is half over de bovenste plank gewoon nog een plank getimmerd om het aangezicht "voor ons" te verbeteren. Het is zo'n schutting met horizontale planken om en om, alleen nu is de bovenste plank aan onze kant verdubbeld.
Re: schutting gebruikt als schuur
Naam:
Ellen (datum: 02-03-2007 02:21)

Zoals ik het begrepen heb heeft u gezamelijk de schutting geplaatst, hoogstwaarschijnlijk OP de erfgrens.
In dat geval is er sprake van "mandeligheid". Dit wil niets anders zeggen dan dat u beiden eigenaar bent van de schutting. Consequentie is echter wel dat men NIETS mag wijzigen aan de schutting zonder toestemming van de andere eigenaar.
Tip; gebruik de zoekfunctie om meer te weten te komen over mandeligheid.
Succes.
Ellen
Re: schutting gebruikt als schuur
Naam:
Retard (datum: 05-03-2007 16:59)

Hjo got pwned!
Re: schutting gebruikt als schuur
Naam:
HJO (datum: 07-03-2007 21:08)

Bedankt voor de reacties.

Ik heb inmiddels via het kadaster veldwerktekeningen opgevraagd. Hieruit zou volgens hen precies moeten blijken hoe de erfgrens loopt en of een muur, dakoversteek of schutting precies op de erfgrens staat.

Onze buren hebben namelijk nu langs hun carport een schutting op de buitenkant, aan onze kant, van hun schuur bevestigd (o.i. over de erfscheiding). Uiteraard weer zonder overleg, omdat zij het "zo wilden en niet anders, dus viel er niets te overleggen" .

We moeten nu duidelijkheid krijgen en zo nodig ingrijpen, anders klussen ze waarschijnlijk steeds maar verder.
Re: schutting gebruikt als schuur
Naam:
Ellen (datum: 08-03-2007 02:44)

Sterkte.
Ellen
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl