Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Toch Bouwvergunning afwijzing na eerdere vrijstelling
Naam: lex van Zuylen, van van Zuylen (datum: 17-01-2007 09:33)

Een klant wil een kelder bouwen voor zijn huis. Dat ligt voor de rooilijn. Aan de gemeente is gevraagd of dat uberhaupt wel mocht. Na veel overleg met de gemeente en beoordeling door commissies is er een vrijstelling verleend en kon de bouwaanvraag ingediend. De bouwaanvraag is exact conform de aanvraag rondom de vrijstelling en de aanname was dan ook dat er een bouwvergunning zou worden afgegeven. Niets is echter minder waar. Het argument is dat bij het bouwen voor het huis, het recht tot bouwen naast het huis (het is een vrijstaand huis) nog steeds blijft gelden en er zo een te grote verdichting van de bewoning onstaat en dit een precedente schept. Twee vragen: is dat laatste een reeel argument? 2: kan de gemeente op 1 en dezelfde vraag 2 verschillende antwoorden geven en als dat kan, zijn dan de inmiddels gemaakte kosten (taxatie, grondboringen tbv grondwaterpeil) op de gemeente te verhalen?
Lex.
Reageer
Re: Toch Bouwvergunning afwijzing na eerdere vrijstelling
Naam:
J. Bolte , van Yacht (datum: 17-01-2007 10:05)

De bouwaanvraag wordt meestal als eerste ingediend, en houdt dan automatisch een verzoek tot vrijstelling in. Ik ben dan ook benieuwd wat u nu daadwerkelijk van de gemeente hebt gekregen: Een officieel vrijstellingsbesluit van B&W, op papier, wat 6 weken ter inzage heeft gelegen? Of een mondelinge/schriftelijke toezegging tot medewerking?
Re: Toch Bouwvergunning afwijzing na eerdere vrijstelling
Naam:
lex van Zuylen , van van Zuylen (datum: 18-01-2007 18:18)

Het betrof hier een mondelinge toezegging, maar de stukken zijn eerst (tekening, overzichtfoto's etc.) ter beoordeling aan de gemeente aangeboden. De zaken die genoemd zijn (het geheel moest 1m2 kleiner, want het was toch echt te groot) zijn terugbevestigd aan de gemeente en alszodanig ook ontvangen.
Re: Toch Bouwvergunning afwijzing na eerdere vrijstelling
Naam:
jan (datum: 19-01-2007 10:10)

Mondelinge toestemming van een gemeente zegt in mijn ogen helemaal niets.
Re: Toch Bouwvergunning afwijzing na eerdere vrijstelling
Naam:
Bas , van bwt (datum: 20-01-2007 14:20)

mondelinge toezegging was nav een schetsplan of principe verzoek ofzo.

gemeente kan inderdaad bij definitieve indiening (=aanvraag om bouwvergunning) anders besluiten. netjes is het niet, en misschien krijgt u vergoeding van de gemaakte kosten (tekenwerk, leges).


Re: Toch Bouwvergunning afwijzing na eerdere vrijstelling
Naam:
lex van Zuylen , van van Zuylen (datum: 23-01-2007 16:13)

Bij navraag bij de gemeente blijkt het te gaan om een verstoft aanhangsel: als er een kelder gebouwd wordt, kan dit in een later stadium ook bebouwd worden boven de grond. Dat wil de gemeente niet. Zo zou er een te grote bebouwing kunnen ontstaan. Juridisch gezien is er ruimte als de gemeente bereid is om te separeren in ondergrondse bebouwing in bovengrondse bebouwing. Wat mij onbekend is of het hier gaat om een reeel punt. Ik neem dat zelf in het geval er een kelder is en de eingenaar besluit voor zijn rooilijn bovengronds te willen gaan bouwen, dan is er toch wel een (welstands)commissie dit dit minimaal beoordeelt en waar nodig afwijst?
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl