Zoek binnen het forum

Zoeken naar:   
Vraag: Wit verven van het huis
Naam: H Kooijman (datum: 20-10-2006 19:37)

Wij zijn momenteel een huis aan het neerzetten. Tijdens het bouwen is het plan gerezen om het huis uiteindelijk wit te schilderen. Het huis ligt in een nieuwbouwplan en dus niet in een beschermd dorpsgezicht. Zijn er restricties aan het schilderen van het huis? Het is bouwkundig gezien natuurlijk een ingreep van niets maar veranderd veel aan het aanzien. Wat is hieromtrend de regelgeving?

Reageer
Re: Wit verven van het huis
Naam:
henkl , van van Dun Advies (datum: 20-10-2006 20:52)

zie onderstaande internet site:
http://www.vrom.nl/get.asp?file=docs/publicaties/wonen3189.pdf&dn=3189&b=vrom
Re: Wit verven van het huis
Naam:
A.A.M. Kuijken (datum: 21-10-2006 14:40)

Het schilderen van een huis is op zich niet onderhevig aan de vergunningsplicht. Dit betekent dat in principe vooraf geen toets plaatsvindt of het toegestaan kan worden. Echter, een bouwwerk moet ten alle tijde voldoen aan de redelijke eisen van welstand. Dit betekent dat een repressieve toetsing kan plaatsvinden. Daarbij valt te denken aan het schilderen van een huis in roze met zwarte stippen. Het kan ook zijn dat de gemeente in het van het onderdeel uitmakende beeldkwaliteitsplan eisen aan de omgeving en ook de kleurstelling van uw pand heeft gesteld. Al met al raad ik u aan eerst bij de gemeente te informeren om achteraf problemen te voorkomen.
Re: Wit verven van het huis
Naam:
J. Bolte , van Yacht (datum: 22-10-2006 16:58)

U bent nog bezig het huis af te bouwen, dus wanneer u het nu wit zou schilderen zou u in strijd met de afgegeven vergunning bouwen, en hierop aangesproken worden door de handhavers.

Wanneer u het na het afschouwen doet, is het niet vergunningsplichtig, en kan er slechts opgetreden worden wanneer het een exces betreft.
Re: Wit verven van het huis
Naam:
Rolf (datum: 24-10-2006 12:05)

Dhr. Bolte heeft gelijk. Wacht tot na het gereedkomen van de woning. Meld de woning gereed bij de gemeente om enige discussie te voorkomen. Daarna mag u de gevel zonder vergunning wit verven. Toch zou ik u adviseren om goed in de bouwverordening te kijken en een eventueel beeld-kwaliteitsplan.

Er is jurisprudentie te vinden, o.a. op www.rechtspraak.nl. Zoek onder LJN nummer AA9918. Dit is een uitspraak van de Rechtbank Leeuwarden inzake het wit stucen van een gevel, waarbij de gemeente vond dat de eigenaar een vergunning had moeten aanvragen.

succes
Re: Wit verven van het huis
Naam:
Ivo , van gemeente (datum: 24-10-2006 14:56)

Zie tevens LJN AE4293 RvS, waarbij zaak LJN AA9918 rechtbank Leeuwarden wordt vernietigd !

Het aanbrengen van stcuwerk is "bouwen", schilderen is dit niet.
Re: Wit verven van het huis
Naam:
GCVDKNOKKE (datum: 24-03-2009 21:49)

Kan een huis wat altijd al geverfd geweest is en nu al 8 jaar een pasteltint heeft nu ineens aansprakelijkgesteld worden? Gemeente Den Haag. Meerdere buren hebben ook een geverfd huis. Mvg
Re: Wit verven van het huis
Naam:
Leon (datum: 25-03-2009 13:08)

Aansprakelijk gesteld? Waarvoor? Zoals hierboven al staat omschreven is schilderen geen bouwen, dus kan men daarvoor ook nooit een bouwvergunning eisen.
Re: Wit verven van het huis
Naam:
Condo Communicatie , van Condo Communicatie (datum: 07-05-2009 16:34)

Wilt u een juiste impressie wanneer u uw huis wit wilt laten schilderen? Wij visualiseren uw huis in het wit. Dit tegen een aantrekkelijk tarief.
kijk voor meer info op www.condo-communicatie.nl/witeenhuis.html

Re: Wit verven van het huis
Naam:
bob , van treur (datum: 09-05-2015 13:25)

Mijn buren verven hun huis roze met wit is dit toegestaan??

Re: Wit verven van het huis
Naam:
J. Bolte (datum: 10-05-2015 18:30)

het is niet verboden. Maar als het echt heel lelijk is kunt u er door de gemeente nog eens naar laten kijken.
Reageer

Hoe werkt het?

Selecteer een vraag door te klikken op de onderwerpen van de gestelde vragen, waarna het bijbehorend antwoord zichtbaar wordt samen met daaronder de reacties.

Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u deze ingeven

Aangeboden door:


[ S&W Consultancy ]

S&W Consultancy BV
Postbus 5185
4380 KD Vlissingen

Bij klachten of misbruik kunt u mailen naar:
e-mail bouwhelp@s-w.nl

We kunnen vragen helaas niet per e-mail beantwoorden. Antwoorden worden gegeven door gebruikers van de website als u uw vraag toevoegt.

Advies|Indeling|Ontwerp


[ Emma Interieuradvies]


emma-interieuradvies.nl